Varza Kale

Varza Kale

Varza Kale este denumita si Brassica oleracea.

Kale este foarte hranitoare, are proprietati antioxidante puternice, si este un foarte bun anti-inflamator. O varza creatacupa (130 g) de varza Kale gatita contine 1328% din doza zilnica recomandata de vitamina K, 192% din doza zilnica recomandata de vitamina A, si 89% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Este, de asemenea si o sursa buna de minerale precum calciu si fier.

Kale face parte din aceeasi familie de plante ca broccoli si varza, si contine la fel ca toata familia acestora un nivel ridicat de sulforafan, compus care lupta impotriva cancerului, care protejeaza organismul impotriva cancerului de prostata, piele, dar si impotriva cancerului mamar prin stimularea enzimelor,ajuta la detoxifierea organismului si lupta impotriva radicalilor liberi din organism.

Indoli prezenti in kale s-au dovedit ca protejeaza organismul impotriva cancerului de san, de col uterin si de colon. Vitamina K din varza permite coagularea sangelui, protejeaza inima, si ajuta la construirea oaselor puternice prin aportul sau de calciu la nivelul osului.

Varza Kale are, de asemenea mai multa putere antioxidanta spanacul,dar are si  protectie impotriva radicalilor liberi. Kale este foarte bogata în beta-caroten (continand de sapte ori mai mult decat broccoli), luteina, si zeaxantina (de zece ori mai mult decat broccoli).

In medicina chineza, varza creata (Kale) este folosita pentru a ajuta la usurarea congestiei pulmonare.

Se recomanda :

  1. Sa consumi Kale pe cat de des posibil, deoarece este un aliment ideal.
  2. Mananca-l atata timp cat o poti gasi în stare proaspata .
  3. In unele zone, este disponibila pe tot parcursul anului, iar in altele, este o leguma sezoniera (toamna).
  4. Perioada de vegetatie a verzei crete -Kale se extinde aproape pe tot parcursul anului, singura data cand aceasta  este în afara sezonului este vara, cand o multime de alte verdeturi cu frunze sunt abundente.
  5. A se gati in abur sau  sote , sau adaugata la supe si tocanite.
  6. Kale prezinta un mare avantaj atunci cand este amestecat in piureuri de fructe, sau stoarsa cu alte legume.
About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: