Ciorba cu carnati

Portii 8
Timp de preparare 70 minute
Dificultate simpla
Ingrediente:
– 500 g carnati afumati
– 1 kg cartofi
– 1 ceapa, 1 morcov
– 100 g boabe de naut fiert
– 4 catei de usturoi
– 1 legatura de leustean
– 2 foi dafin
– ulei, sare
 
1. Taie carnatii in felii subtiri si rumeneste-i in putin ulei. Adauga ceapa si morcovul tocate marunt.
2. Cand ceapa devine sticloasa, pune cartofii taiati cubulete, foile de dafin si un praf de sare. Acopera totul cu apa si lasa sa fiarba la foc mic.
3. Separat, zdrobeste usturoiul si freaca-l cu sare si doua lingurite cu ulei pana obtii o pasta cremoasa.
4. La final, adauga in oala pasta de usturoi si nautul. Potriveste gustul de sare, lasa sa dea in cateva clocote. Aromatizeaza cu leustean. Serveste ciorba ca atare sau grege-o cu smantana.
 
 
 

Un comentariu

  1. Vlad said,

    aprilie 10, 2011 la 5:48 pm

    pare apetisanta.O sa incerc cu siguranta aceasta reteta.Pare interesanta si faina. cel putin dupa poza.


Lasă un comentariu