Regim alimentar in caz de gastrita

Regim alimentar in caz de gastrita

Gastrita este o forma de imbolnavire a stomacului. Gastrita este de doua feluri : gastrita hiperacida (apare mai frecvent) si gastrita hipoacida. Gastrita se caracterizeaza prin urmatoarele simptome precum arsuri, dureri de stomac, dureri de cap, slabiciune sau  prin lipsa poftei de mancare. Durerile sunt accentuate de mesele  bogate sau de alimentele  excitante, prea reci sau prea fierbinti. Gastrita este provocata si de mancarurile prea grase. Exista cazuri cand gastrita nu prezinta nici un simptom.

Gastrita se trateaza corect cu alimente care se digera usor.

In cadrul dietei trebuie sa eviti alimentele ce produc  tulburari digestive. Este indicat sa se consume carne fiarta de pasare, de vita si rasol de peste. Sunt indicate si fainoasele albe si mamaliga preparata din malai grisat, care trebuie sa fie fiarta foarte bine.  Sunt indicate si supele de zarzavat, piureurile, sufleurile de legume, preparatele din dovlecei, morcovi, spanac, urzici sau cartofi. Este indicat sa se consume si doua-trei oua moi pe saptamana.

La desert sunt premise budincile, prajiturile cu branza de vaci si conpoturile de fructe dulci. De asemenea este indicat ca fructele sa fie bine coapte, fara coaja si samburi; se mai pot consuma si biscuitiii cu fructe care au efect calmant pentru mucoasa stomacului. Bauturile indicate  sunt apa plata sau apa minerala, sucurile naturale de fructe proaspete si ceaiurile. Nu trebuie sa se consume energizante, alcool sau cafea. Ceaiurile de plante  au efect calmant asupra stomacului. Este recomandat sa se bea  ceai din seminte de schinduf (preparat din doua lingurite la o cana de apa) si un varf de praf de scortisoara. Alt ceai foarte bun de consumat in caz de gastrita este decoctul de radacina de lemn dulce (doua lingurite de planta intr-o cana de apa si se fierbe  timp de trei minute).

Nu este indicat sa se consume condimente ( piper, ardei iute sau usturoi) si este important sa eliminate din consum painea clada. Alte alimente nepermise sunt sunt ceapa, fasolea, mazarea, conopida, telina, chiar si ridichiile le putem elimina din mesele zilnice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: