Basmati

Basmati

Basmati este un tip de orez care are doua avantaje : nu ingrasa si nu se lipeste.

Cel mai folosit, dar nesanatos orez este cel cu bob oval, decorticate. El se lipeste si are o cantitate mare de amidon, deci si un indice glicemic ridicat. Alt tip de orez care ingrasa , mai putin decat cel cu bob oval, este orezul cu bob lung, care poate fi de mai multe tipuri. Cel mai accesibil orez este orezul cu bob lung prefiert.  Acesta isi pastreaza majoritatea mineralelor si vitaminelor, datorita modului de preparare. Pe departe, cel mai bun este orez cu bob lung basmati.

La fel de sanatoase sunt si orezurile brun, rosu sau salbatic, dar aceste soiuri se gasesc mai greu si sunt mai scumpe.

De retinut :

  • Orezul se poate asocial cu peste, branzeturi, ciupreci, cu oua sau cu alte paste fainoase,cu legume sau leguminoase cum ar fi soia, fasole boabe sau mazare.
  • Nu este recomandat sa consumam  orezul pe post de garniture in asociatie cu orice tip de carne sau cu fructe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: