Fructe cu o actiune de vindecare

Fructe cu o actiune de vindecare

Ca parte a unei alimentatii sanatoase, alimentele au un rol important in buna functionare a organismului nostru.

Exista sute de alimente extrem de bogate in nutrienti, dar cateva din aceste alimente ajuta nu numai in mentinerea sanatatii, ci ajuta si la vindecarea organismului de cateva boli; de fapt, fiecare aliment pe aceasta lista are multiple efecte de vindecare, de la lupta impotriva cancerului,ajuta la reducerea colesterolului, au actiune impotriva bolilor de inima, etc.
Va prezentam 3 fructe cu o ,,super-actiune” de vindecare :

Kiwi

Aceste fructe mici, contin o cantitate uimitoare de vitamina C (de doi ori mai mult decat portocale), au mai multe fibre decat merele si bananele, si sunt surse importante de potasiu.

Kiwi contine un amestec unic de fitonutrienti, vitamine si minerale care ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima, cancer si boli respiratorii si accidente vascular-cerebrale.

Kiwiul este un natural anticoagulant, o proprietate care o are si aspirina, dar fara efectele secundare ale acesteia si ajuta la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange prin reducerea formarii de cheaguri de sange spontane; ajuta la scaderea LDL colesterolului, dar si la reducerea tensiunii arteriale.
Kiwiul este prescris ca parte a unui regim alimentar pentru lupta impotriva cancerului si bolilor de inima, iar in medicina chineza este folosit pentru a accelera vindecarea ranilor.
Recomandare :

  1. Incearca sa mananci un kiwi sau doua pe zi timp de un sezon (octombrie-mai).
  2. Kiwiul are o mai mare putere antioxidanta daca este copt.

Ciresele

Ciresele au foarte multe puteri tamaduitoare. Pentru inceput, ele contin un pachet nutritional foarte puternic,raportat la numarul relativ scazut de calorii. De asemenea, ciresele contin substante care ajuta la lupta impotriva inflamatiilor si a cancerului. In studiile de laborator, doi compusi continuti de cirese si visine,(quercetin si acidul elagic,) au dovedit ca inhiba cresterea tumorilor si chiar determina celulele canceroase sa se sinucida fara a afecta celulele sanatoase. Ciresele au si proprietati antivirale si antibacteriene.

Ciresele contin un compus (antociani) care este creditat cu scaderea nivelului de acid uric in sange, reducand astfel o cauza comuna de guta. Cercetatorii cred ca antociani poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon. Acesti compusi ajuta si la reducerea inflamatiei si reducerea durerii. Consumul regulat de cirese (sau visine) poate risc mai mic de infarct miocardic si accident vascular cerebral.
In medicina chineza, ciresele sunt de obicei folosite ca un remediu pentru guta, artrita si reumatism (precum anemia, datorita continutului lor ridicat de fier).
Recomandare :

  1. Sa se consume zi de zi, in timp ce acestea sunt in sezon pe plan local.
  2. Sa  se pastreze o punga de cirese congelate in congelator restul anului; cirese congelate pastreaza 100% din valoarea lor nutritiva.
  3. Spala cu o atentie deosebita ciresele, deoarece acestea sunt sau pot fi stropite cu pesticide.

Guave

  • Guava este un fruct tropical mic, care poate fi rotund, oval, sau in forma de para.
  • Guave sunt fructe foarte greu de gasit. Guave contin mai mult licopen, antioxidant ce lupta impotriva cancerului, mai mult decat orice alte fructe sau legume. Corpul nostru nu poate procesa mai mult licopen din rosii pana cand acestea nu sunt gatite; acestea ajuta la descompunerea peretilor celulelor .
  • Licopenul protejeaza celulele sanatoase de radicalii liberi care pot provoca tot felul de daune organismului, inclusiv artere blocate, degenerari comune, probleme ale sistemului nervos, sau cancer. Licopenul consumat ajuta la prevenirea cancerului de prostata; barbatii cu tumori de prostata, care au consumat suplimente de licopen au aratat imbunatatiri semnificative (tumori mai mici si de malignitate scazut). Licopenul ajuta la inhibarea cresterii celulelor cancerului de san, este un antioxidant care te protejeaza impotriva bolilor cardiace coronariene.
  • Acest fruct ciudat cu aspect putin este, de asemenea, ambalate cu vitamina C si alti antioxidanti. Guava contine potasiu cu 60 % mai mult decat o banana, care ajuta la protejarea organismului impotriva bolilor de inima si a accidentelor vascular cerebrale. De fapt, elementele nutritive gasite in guave s-au dovedit ca reduc LDL si cresterea HDL colesterolului, reduc trigliceridele si scad tensiunea arteriala.

Recomandare :

  1. Incearca sa consumi guave proaspat cat de des poti . Specialistii recomanda sa se consume de la una la doua guave o zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: