Clatite Banatene

Clatite Banatene


Clatite ,,Ana-Lugojana"         Cine a avut drum prin Lugoj sau prin imprejurimi,a gustat cel putin odata faimoasele  ,,Clatite banatene” sau ,,Clatite ca la Ana-Lugojana” – o denumire locala. Aceste clatite sunt recunoscute in tot Banatul.
        Persoanele care au gustat din aceste delicatese cu siguranta nu le-au uitat gustul prea usor, si s-au mai intors pentru cel putin o portie.
       Descrierea clatitelor : Acest gen de clatite sun umplute cu branza cremoase si stafide,sos de vanilie si acoperite de bezea caramelizata.

Modul de preparare al ,,Clatitelor banatene” : 

     Ingredientele de mai jos sunt folosite perntru 4 persoane :8 clatite pregatite dupa reteta fiecaruia sau dupa gust; 250 g branza de branza de vaci; 5 oua; 2 plicuri de zahar vanilat; 200 g smantana dulce; 250 g de zahar; stafide – se adauga dupa gustul fiecaruia; unt (pentru a unge vasul in care se gatesc).

Branza de vaci se va amesteca cu un ou intreg, 50 g zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat. Se separa albulsurile de galbenusurile din ouale ramase, iar galbenusurile se vor amesteca cu un plic de zahar vanilatsi cu 80 g zahar si smantana. Clatitele se vor umple cu amestecul de branza si se vor impacheta precum sarmalele (se pot si rula) si se vor pune in vasul uns cu unt (dupa cum scrie la ingrediente). Din albusurile de ou se va face o spuma tare adaugandu-se peste restul de zahar ramas, continuandu-se baterea spumei  pana la dizolvarea zaharului.

Deasupra clatitelor se va turna crema de galbenusuri si smantana, dupa care se va introduce vasul cu clatite in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit latemperatura de 180º C. Se va lasa recipientul  in cuptor timp de 10-12 minute,pana cand crema de galbenusuri si smantana pare sa se fi  inchegat pe margini, dupa care se va scoate vasul din cuptor si se va adauga ,pe cat posibil de repede, deasupra bezeaua. Vasul se va introduce din nou in cuptor pana cand se va carameliza bezeaua.

POFTA MARE!

Sfatul nostru : Ca orice ,,dulce” clatitele au multe calorii, dar in cazul in care sunteti sportiv si aveti grija de numarul de calorii consumate, puteti consuma cu incredere o data pe saptamana (cel mult)  o portie din aceste clatite.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: