Broccoli

Broccoli

Broccoli este un aliment care promoveaza sanatatea foarte bine, datorita proprietatilor pe care le are. O singura portie de broccoli ofera cu 200 %mai multa Vitamina C  decat doza zilnica recomandata (mai mult decat  portocale), aproape la fel de multa de vitamina K si aproximativ jumatate din doza zilnica recomandata de vitamina A; mai contine si  acid folic din belsug, fibre, sulf, fier, complexul de vitamine B, si o intreaga serie de alte elemente nutritive importante.

Broccoli contine aproximativ de doua ori cantitatea de proteine ​​ca friptura – si o multime fitonutrienti mai mult pentru protectie.

Broccoli contine fitochimicale care au rolul de a lupta impotriva cancerului, prin neutralizarea agentilor cancerigeni si accelereaza eliminarea lor din organism; inhiba tumorile cauzate de factori cancerigeni chimici. Studiile arata dovezi ca aceste substante ajuta la prevenirea cancerului pulmonar si cancerului de esofag si pot juca un rol important in scaderea riscului aparitiei altor tipuri de cancer, inclusiv cancerului gastro-intestinale.

Fitonutrienti numiti si  indoli gasiti în broccoli ajuta la protejarea impotriva cancerului deprostata, piele gastric, san, şi cancerului cervical. Unele studii arata ca indoli protejeaza, de asemenea, structura ADN-ului şi poate reduce riscul aparitiei cancerului de prostata.

Alte studii mai ample au aratat ca broccoli are puterea de a reducere cu pana la 20% riscul aparitiei  bolilor de inima.

In medicina chineza, broccoli este utilizat pentru a trata inflamarea ochilor.

Se recomanda :

  1. Ca broccoli sa fie gatit usor, sau cu aburi pentru a obtine cantitatea maxima de  antioxidanti.
  2. Sa consumi zilnic, daca se poate broccoli,deoarece corpul tau se va multumi si pentru putin.
  3. Ca multe alte legume, broccoli ofera o multime de nutrienti fantastici, atat in ​​forma sa bruta, dar si atunci cand este corect gatit. Gatit reduce unele dintre componentele sale care lupta impotriva cancerului, dar gatit aburi pastreaza cele mai multe substante nutritive.
  4. Broccoli este disponibil proaspat pe tot parcursul anului , dar daca nu gasiti, se poate inlocui broccoli congelat.
  5. Broccoli este unul din cele mai importante legume pe care un barbat le poate consuma datorita proprietatilor sale pe care le ofera.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s