Berea in amestec cu plante

Berea in amestec cu plante

Berea este un amestec complex, datorita substantelor hranitoare pe care le contine : vitaminele A, C, PP, B1, B2, B6, B9, B12, dar si minerale printre care cele mai importante sunt potasiul, magneziul, calciul, si fosforul.

S-a demonstrat stiintific ca un consum moderat de bere creste valoarea colesterolului ,,bun”, dar si ca adaosul de plante confera berii beneficii terapeutice multiple, transformand-o intr-un adevarat medicament.

Berea in amestec cu unele plante te poate feri de multe afectiuni.

Berea in amestec cu gentiana si coaja de lamaie, este denumita si bere englezeasca, fiind preparata din radacina de gentiana(15g), coaja de lamaie (10g), scortisoara (1g). Aceasta bere este eficenta in cazul persoanelor care obosesc , dar si in cazul soferilor care au un drum lung de parcurs, fara riscul de a adormi la volan, fiind considerat un tonic general. Aceste ingrediente se macereaza intr-un litru de bere preparata in casa, sau in bere fara alcool, timp de 3 zile, dupa care se strecoara si se depoziteaza la rece. Se recomanda sa se consume zilnic 2 cescute dupa mesele principale timp de 3 saptamani.

Berea in amestec cu cicoare si papadie este o bautura benefica in special persoanelor care petrec mult timp la birou si lucreaza mai mult de 40-50 de ore pe saptamana si care au un loc de munca solicitant, deoarece are un efect revigorant. Amestestecu leste format din 20 g de radacina de cicoare, 30 g de radacina de papadie care se macereaza intr-un litru de bere. Dupa 3 zile, berea se strecoasa si se depoziteaza la rece. Se recomanda sa se consume 2 cescute zilnic, timp de o luna.

Berea in amestec cu pelin si din sunatoare este recomandata persoanelor care au probleme digestive, si este mult mai eficienta decat berea medicinala. Acest tip de bere se prepara dintr-un amestec de plante: 10 g de flori de pelin si de sunatoare, se lasa la macerat intr-un litru de bere preparata in casa, pe o perioada de 3 zile, dupa care se strecoara si se consuma un pahar dupa fiecare masa principala, Aceasta cura se recomanda sa dureze 20 de zile.

Berea in amestec cu menta se recomanda persoanelor care au probleme cu aparatul respirator. Acest tip de bere ajuta la decongestionarea cailor respiratorii, dar stimuleaza si puterea de concetrare. Berea se prepara dintr-un litru de bere facuta in casa si din 2 lingurite de menta uscata. Se recomanda sa se consume dupa 3-4 zile de la macerat , filtrata, cate 2 pahare pe zi. Cura nu trebuie sa tina mai putin de 20 de zile.

Berea in amestec cu flori de oregano, este o bautura foarte buna pentru persoanele care sufera de colici. Acest tip de bere se prepara din 30 g oregano care se lasa la macerat intr-un litru de bere timp de 2 zile. Ideal ar fi sa se consume un pahar timp de 2 saptamani, sau atunci cand apar probleme digestive.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: